Felolvasztjuk a 7,5 dkg vajat, egy pitetálat kivajazunk.
A felezett, magozott szilvát megszórjuk fahéjjal és cukrozzuk ízlésünk szerint. Megszórjuk 1 evőkanál keményítővel, és jól összeforgatjuk. A szilvát beletesszük a formába, elegyengetjük.
A felolvasztott vajhoz hozzáadjuk a nádcukrot és összekeverjük, majd belekeverjük a morzsát is. A morzsát ráhalmozzuk a gyümölcsre.
180-190 C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Én a szilváért és a prézliért eszem a szilvás gombócot. Na jó, meg kicsit a tésztájáért is. :) Aki ugyanígy van ezzel, annak tökéletes verzió ez a pite. Ripsz-ropsz összedobható, határozottan gyorsabban elkészül, mint a gombóc. Bármilyen más gyümölccsel is készíthető.
A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.