A burgonyát jól megmossuk, és egy edényben feltesszük főni. Ha kész, még forrón lehámozzuk a héját, és egy edénybe tesszük.
Egy burgonyatörővel alaposan áttörjük, hozzáadjuk a pálmavajat, majd a tejszínt, kevés sót, és jól kikeverjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, ezáltal szép sima, selymes pürét kapunk.
A szárnyat második ízületnél levágjuk. A nyaki részből az "Y" csontot kiszedjük. A mell porcos felétől először jobbra haladva elkezdjük leválasztani a mellhúst, majd mindkét oldalán sózzuk,borsozzuk.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd a csirkemelleket a bőrös felükkel lefelé beletesszük, majd amikor megpirult, megfordítjuk. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a rozmaringot és a fokhagyma gerezdeket, és további, nagyjából 10 percig sütjük, miközben a fűszeres vajjal locsolgatjuk. Ezután 15 percre 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tálalás előtt 8-10 percig langyos helyen pihentetjük.
Az elkészült csirkemellet a burgonyapürével tálaljuk, a fűszeres vajjal meglocsolva a húst. Mellétesszük a sült fokhagymát, és rozmaringgal feldobjuk. Nagyon finom omlós szaftos a hús!
Megjegyzés
A megmaradt csirkecombokat fűszereztem, hagymával megsütöttem, és a sütőben olíva olajjal meglocsoltam. A csontos részekből,szárnyvégből csirkealaplé készült, sok zöldséggel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.