A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, olajon, közepes lángon 5–6 perc alatt megfonnyasztjuk. A tarhonyát és a lebőrözött, felszeletelt kolbászt hozzáadjuk, és együtt pirítjuk egy pár percig. A vége felé meghintjük a fűszerpaprikával, felöntjük vízzel és kevergetve felforraljuk.
A krumplit meghámozzuk, kb. 2,5 centis kockákra vágjuk. A levesalapba szórjuk, 1 csapott evőkanál sóval ízesítjük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük. A forró léből is belemerünk egy keveset, így öntjük a leveshez. Kevergetve pár percig forraljuk, ha kell, sózzuk, végül a felaprított petrezselyem zöldjét is beleszórjuk.
Amíg a leves fő, a tojásokat egyenként felütjük, és enyhén sózott, ecetes forró vízbe engedjük úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Evőkanállal a fehérjét a sárgája köré hajtjuk, hogy szép formás legyen, 3–4 percig gyöngyözve főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük. (Levághatjuk a tojás rojtos széleit is vágódeszkán.)
Minden levesestányérba teszünk 1-1 tojást, és a forró levest rámerjük. Csak frissen finom, mert ha áll a tarhonya, az összes levet magába szívja. Nagyon kiadós egytálétel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.