Először előkészítjük a grízgombócokat, amihez a tojásokat felütjük egy tálba, majd villával lazán felhabosítjuk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, majd belekeverjük a búzadarát és az aprított petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk, majd fóliával lefedjük és a hűtőben minimum 1 órát pihentetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, majd megdinszteljük egy kevés olajon, hozzáadjuk a felkarikázott répát, a zöldborsót és zöldbabot, és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a babérlevelet, és közepes lángon tovább főzzük. Ha felforrt, visszavesszük a lángot alacsony hőfokra, ekkor megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított friss petrezselyemzöldet. Addig főzzük, amíg minden zöldség kellemesen harapható.
1 óra elteltével egy kisebb lábasba felteszünk sós vizet főni, amint gyöngyözik, beleszaggatjuk a grízgombócokat két kanál segítségével.
Ha feljön a gombóc a víz tetejére, még további 2 percig főzzük (érdemes egyet késsel félbe vágni, és ellenőrizni, hogy megfelelően átfőtt-e). Szűrőkanállal kiszedjük a megduzzadt, megfőtt gombócokat, és a kész leves betétjeként kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.