A vajat a porcukorral egy tálban habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csipetnyi sót, a vaníliát, és a vizet. Jól összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
Egy másik tálban, kézi mixerrel addig keverjük a vajat a porcukorral, amíg habos masszát nem kapunk, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Több részletben beleszitáljuk a szódabikarbónával és sóval vegyített lisztet, és minden adag után alaposan kikeverjük. Beleöntjük az írót, és simára keverjük. Ha túl sűrű lenne a tészta, 1 evőkanál forró vizet tegyünk hozzá.
Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük, ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből, és hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, rákenjük a hűtőből kivett vajkrémet, megszórjuk a tortadarával, majd gőz felett felolvasztjuk a csokit, és egyenletesen eloszlatjuk a vajkrém tetején. 20 percre hűtőbe tesszük, majd a tejszínt felverjük, és rásimítjuk a csokoládérétegre. A kész süteményt pár órára a hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is!
Megjegyzés
Én egy kis zöld élelmiszer színezékkel meglocsoltam a tésztát sütés előtt, így érdekesebb lesz az eredmény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.