Egy edényben a vizet a vajjal, a cukorral és a sóval felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a széle könnyedén elválik az edény falától. Ekkor egy hideg tálba öntjük, és pár percre félretesszük hűlni. Amikor már langyos, a tojásokat egy tálba ütjük, lazán felverjük, majd a tésztához adunk apránként annyit, hogy az állaga nokedlihoz hasonló legyen.
A tésztát csillagcsőrös habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe nagyobb dió - vagy kisebb alma - nagyságú halmokat nyomunk, 4-5 centire egymástól.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20-25 percig sütjük (ilyenkor megduzzadnak a sütemények, és a külsejük kérgesedni kezd). Utána a sütő hőmérsékletét 150-160 fokra csökkentjük, és további 15-20 percig szárítjuk.
A megsült tésztát kivesszük és hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a vaníliakrémet.
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy edényben, majd a lisztet evőkanalanként, csomómentesen hozzákeverjük. A tejet apránként hozzáöntjük, jó alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
Ezután lassú tűzön elkezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és időnként megkeverve lehűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, közben beletesszük a habfixálót.
A kihűlt vaníliakrémbe kanalazunk 3-4 evőkanál felvert tejszínt, és összekeverjük.
A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk.
Először a vanília krémet töltjük a csillagcsőrös habzsákba, és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd egy másik csillagcsőrös habzsákot a felvert habtejszínnel töltünk meg, és a vaníliakrémre nyomjuk, majd rátesszük a kalapot. Megszórhatjuk porcukorral, leönthetjük csokoládékrémmel vagy esetleg megcsurgathatjuk karamellel - ki hogyan szereti.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.