Egy edényben vizet forralunk, és belerakjuk a spagettit. Félkeményre (az al denténél keményebbre) főzzük, leszűrjük, és olajazott tepsibe borítjuk.
Közben a csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, meggsózzuk, megborsozzuk, majd egy serpenyőben forró olajon megpirítjuk. (Oldalanként kb. 3-4 percig sütjük.)
Kivesszük egy deszkára, majd a serpenyőbe apróra vágott hagymát dobunk, megdinszteljük, és ha már üveges, 1 dl főzővizet öntünk hozzá. Ráöntjük a paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot (vagy petrezselyemzöldet), és forrásig főzzük.
A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, rárakjuk a spagettire, meghintjük a reszelt sajt felével, majd leöntjük a paradicsomos öntettel, végül meghintjük a reszelt sajt másik felével.
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sültjük. Ha a sajt ráolvadt, alufóliával lefedjük.
Megjegyzés
Nagyon gyorsan elkészíthető és laktató étel. Bármilyen maradék sült hússal is elkészíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.