- Egy közepes lábosban másfél liter vizet forralunk a tésztához. Mikor már majdnem forr, megsózzuk, és adunk hozzá kis olívaolajat is. A forrásban lévő vízbe tesszük a tésztát, és rögtön jól átkavarjuk, hogy a tészta ne ragadjon össze. Kb. 10 percig főzzük (vagy a csomagoláson megadott ideig). Ha elkészült, leszűrjük és félretesszük.
- A húst és a zöldségeket megmossuk, és szárazra töröljük. Az ananászkarikákat felnegyedeljük, a kaliforniai paprikát felkockázzuk, a jalapeño paprikát felaprítjuk, az újhagymát pedig vékonyan felkarikázzuk.
- Egy keverőtálban összekeverjük az ananászlevet, a ketchupot, a srirachát és a jalapeño paprika felét. Elfelezzük, és félretesszük, amíg elkészülnek a nyársak.
- A nyársakra feltűzzük a hozzávalólat a következő sorrendben: paprika-csirke-ananász-paprika-csirke-ananász, majd a legvégére ismét a paprikát. A nyársakat megkenjük az elkészített pác egyik felével, és 5 percig állni hagyjuk. A felvágott ananászból és paprikából egy keveset meghagyunk.
- Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat. Belerakjuk a nyársakat, és ráöntjük a pácolás során lecsurgott páclevet. Közepes lángon minden oldalát kb. 2-2 percig sütjük.
- Egy serpenyőbe öntjük a pác másik felét, felforrósítjuk, majd beletesszük az újhagymát, a maradék kaliforniai paprikát, ananászt és jalapeñot. 3-4 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a spagettit, és jól összekavarjuk, majd további 1-2 percig főzzük.
- A spagettit egy tányérra halmozzuk, és ráhelyezzük a csirkenyársat.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)