Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, a szerecsendióval, a reszelt citromhéjjal, a mandulával vagy dióval és a mazsolával. Nagyobb tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat vagy vajat, a tojáslikőrt, a rumot, a tejfölt, és alaposan összekeverjük. A lisztes keveréket hozzáadva lazán összedolgozzuk.
A sütőformákat 2/3 részig töltjük a tésztával, majd a már 180 °C-ra felmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A kész muffinokat 5-10 percig a sütőformában pihentetjük, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
Az öntethez a porcukrot és a tojáslikőrt fényesre keverjük, és a langyos muffinok tetejét belemártogatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.