A tojásos virslisaláta elkészítéséhez a virslit megfőzzük, amikor megfőtt, a műbelet leszedjük róla, majd felkarikázzuk. A lila hagymát nagyon vékony csíkokra vágjuk és besózzuk.
A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. A sárgáját külön edénybe szedjük, összetörjük villával, és kevés sóval, vagy ételízesítővel valamint olívaolajjal kikeverjük. A tojásfehérjét pedig felcsíkozzuk.
A felszeletelt virslit, a lilahagymát, a tojásfehérjét, a tejfölt, és az átlagosnál több borsot, valamint a kikevert tojássárgáját összekeverjük. Szükség esetén ízesítjük még. Arra jó figyelni, hogy néhány órás hűtőben állás után valószínűleg újra kell fűszerezni. Ez a természetes, ahogy az ízek összeérnek. Kicsit utána kell sózni.
Megjegyzés
A nehéz sülteket feldobja egy könnyű saláta. Akár így is készülhet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.