A tökfőzelék elkészítéséhez a megpucolt és felaprított hagymát a felforrósított zsíron megdinszteljük. Ha már üveges, hozzáadjuk a lisztet, gyorsan elkeverjük, hogy nehogy megégjen, majd a tűzről levéve elkeverjük benne az őrölt paprikát.
Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a legyalult tököt és az apróra vágott kaprot és egy kevés vizet öntünk rá, sóval ízesítjük és addig főzzük, míg a tök megpuhul. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor sűríthetünk rajta még rántással, vagy habarással.
A debrecenit karikára vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük, majd tökfőzelék feltétjeként tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.