A cukkiniket megmostam, majd mindkét végüket egyenesre vágtam, keresztben félbevágtam, és karalábévájóval annyira kivájtam, hogy körben alig vastagabb, mint 1/2 cm-es peremet hagytam. A kikanalazott zöldségrészeket félretettem.
A töltelékhez a rizst kevés sóval megpároltam. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeltem, a gombát leheletvékonyra gyalultam, a szárított paradicsomot finomra szeleteltem. A sajtot lereszeltem.
Kevés olajon sóval, borssal és a fűszerekkel átpirítottam a gombát, a paradicsomot, valamint a sárgarépát – mivel minden nagyon apró és vékony, néhány perc alatt el is készült. A rizzsel alaposan elkevertem.
Egy sütőtálat vékonyan kiolajoztam, a sütőt 180 fokra előmelegítettem. A félbevágott cukkiniket bőségesen megtöltöttem a rizses keverékkel, majd sajttal megszórtam. Betettem a sütőbe.
Közben a mártáshoz a másik sárgarépát is lereszeltem. A hagymát finomra kockáztam. Kevés olajon megdinszteltem a hagymát, rádobtam a sárgarépát, belekanalaztam a paradicsompürét, alaposan elkevertem, fűszereztem, majd hozzáadtam a félretett cukkinimaradványokat. Annyi levet engedett, hogy nem volt szükség több folyadékra. Mikor megpuhultak, a tejszínnel elkevert mustárral még egyet forraltam rajta. Botmixerrel pürésítettem.
Nagyjából 15-18 perc alatt tökéletesre sültek a cukkinik – a sajt megpirult, a cukkini roppanós maradt. A mártással tálaltam.
2024.05.22.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.