A cukkiniket megmostam, majd mindkét végüket egyenesre vágtam, keresztben félbevágtam, és karalábévájóval annyira kivájtam, hogy körben alig vastagabb, mint 1/2 cm-es peremet hagytam. A kikanalazott zöldségrészeket félretettem.
A töltelékhez a rizst kevés sóval megpároltam. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeltem, a gombát leheletvékonyra gyalultam, a szárított paradicsomot finomra szeleteltem. A sajtot lereszeltem.
Kevés olajon sóval, borssal és a fűszerekkel átpirítottam a gombát, a paradicsomot, valamint a sárgarépát – mivel minden nagyon apró és vékony, néhány perc alatt el is készült. A rizzsel alaposan elkevertem.
Egy sütőtálat vékonyan kiolajoztam, a sütőt 180 fokra előmelegítettem. A félbevágott cukkiniket bőségesen megtöltöttem a rizses keverékkel, majd sajttal megszórtam. Betettem a sütőbe.
Közben a mártáshoz a másik sárgarépát is lereszeltem. A hagymát finomra kockáztam. Kevés olajon megdinszteltem a hagymát, rádobtam a sárgarépát, belekanalaztam a paradicsompürét, alaposan elkevertem, fűszereztem, majd hozzáadtam a félretett cukkinimaradványokat. Annyi levet engedett, hogy nem volt szükség több folyadékra. Mikor megpuhultak, a tejszínnel elkevert mustárral még egyet forraltam rajta. Botmixerrel pürésítettem.
Nagyjából 15-18 perc alatt tökéletesre sültek a cukkinik – a sajt megpirult, a cukkini roppanós maradt. A mártással tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.