Felforralunk 2 liter vizet. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és kb. 5 cm vastag szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
A forró vízben kb. 5 percig főzzük a cukkiniket, majd leszűrjük és kissé hűlni hagyjuk. Kivájjuk a cukkini húsát úgy, hogy mély lyukat kapjunk, de ne lyukadjon át a szelet. A kivájt gombócokat félretesszük.
Felforrósítjuk az olajat, morzsásra pirítjuk benne a darált húst, és az ételízesítővel megfűszerezzük. A sűrített paradicsomot elkeverjük 2 dl vízzel és a tejföllel. Felforraljuk, sóval, borssal és a petrezselyemmel ízesítjük. Tűzálló tálba öntjük.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A cukkinikbe töltjük a darált húst, és a paradicsomszószra ültetjük. Köré szórjuk a kivájt cukkinihúst, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Rizzsel vagy kenyérrel fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.