Az alaphoz az apróra tördelt zabkekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és a fahéjjal. A képlékeny masszát egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaforma alján elegyengetjük.
A krémhez szétválasztunk 6 db tojást, majd a sárgájákat turmixgépben egyneművé keverjük 2 db egész tojással, a ricottával, a tejszínnel, a kristálycukorral, a felhasított vaníliarúdból kikapart velővel, a citrom lereszelt héjával és a sóval. A meghámozott almákat apró kockákra vágjuk és beleforgatjuk a krémbe. A masszát a zabkekszes alapra öntjük, majd a 130 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 1,5 óra alatt. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
Közben a habhoz a mascarponét, a porcukrot és a lereszelt tonkababot keverőtálba tesszük. Kézi habverővel keményre habosítjuk, majd habzsákba töltjük és kisebb-nagyobb halmokat nyomunk belőle a kihűlt torta tetejére. Vékony zöldalma-szeletekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.