Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, a kockázott paradicsomokat, a fokhagymát, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a szárított paradicsomot és a szárított fűszerkeveréket.
Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, majd kis lángon sokáig főzzük, amíg szaftos raguállagot nem kap.
A tésztát lobogó, sós-olívaolajos vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A kifőtt tésztára ízlés szerint halmozunk a raguból, és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
A pici (ejtsd: pícsi) toszkán eredetű tésztaféle, Siena környékén elterjedt, vastagabb, kézzel hengerelt, hosszú tésztaféleség, melyet tojás nélkül készítenek vaskos, hosszú formára igazítva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.