A tésztához elmorzsoljuk a lisztet és a vajat. A cukrot felhabosítjuk a tojással, és a lisztes keverékhez adjuk, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Közben, ha kell, hozzáadunk egy kevés hideg vizet. Folpackba csomagolva a tésztát 30 percre a hűtőbe tesszük.
6-felé osztjuk a tésztát, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy-egy kivajazott kosárkaformába nyomkodjuk. Az aljukat villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd ha langyosra hűltek, kiborítjuk őket a formákból.
A krémhez a túrót áttörjük, majd kikeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral. A kosárkákba töltjük, és tálalásig a hűtőbe tesszük őket.
A díszítéshez a megmosott körtéket meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy kevés, mézzel ízesített vízben addig pároljuk, amíg egy picit megpuhulnak, de még megtartják formájukat. Tálaláskor ezzel díszítjük a kosárkák tetejét, valamint az áfonyával és a szeletelt mandulával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.