Főzzünk meg héjában 50 dkg burgonyát, majd hámozzuk meg, törjük át, és hagyjuk kihűlni. Olvasszunk meg 4 dkg vajat, és melegítsük lassú tűzön, amíg megbarnul. Dolgozzuk a krumplihoz 12 dkg áttört túróval, 15 dkg étkezési keményítővel és 4 dkg búzadarával együtt. Formázzunk a tésztából ujjnyi vastag hengereket, majd vágjuk őket 2-2,5 cm-es darabokra. Lobogó, sós vízben főzzük meg több adagban, majd szűrjük le, és forgassuk át 2 dkg vajon.
Süssünk feketére 220 fokos sütőben 1-1 db sárga és piros húsú paprikát. Tegyük őket dobozba, hagyjuk állni pár percig, majd húzzuk le róluk a megégett héjat. Csumázzuk ki őket, kaparjuk ki az ereiket, és pürésítsük 1 dl zöldségalaplével, 2 ek olívaolajjal és egy kevés sóval. Kicsit melegítsük fel. Keverjünk csomómentesre 1 kk keményítőt 1 ek hideg vízben, majd adjuk a püréhez, és forraljuk még egy percig.
Keverjünk 6 ek olívaolajhoz 2 ek balzsamecetet, és ízlés szerint sót, borsot. Forgassuk össze az öntetet 16 dkg vegyes, kis darabokra vágott salátával. Kínáljuk a paprikamártással meglocsolt nudli mellé.
Fotó: Tucsek Tünde
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.