Főzzünk meg héjában 50 dkg burgonyát, majd hámozzuk meg, törjük át, és hagyjuk kihűlni. Olvasszunk meg 4 dkg vajat, és melegítsük lassú tűzön, amíg megbarnul. Dolgozzuk a krumplihoz 12 dkg áttört túróval, 15 dkg étkezési keményítővel és 4 dkg búzadarával együtt. Formázzunk a tésztából ujjnyi vastag hengereket, majd vágjuk őket 2-2,5 cm-es darabokra. Lobogó, sós vízben főzzük meg több adagban, majd szűrjük le, és forgassuk át 2 dkg vajon.
Süssünk feketére 220 fokos sütőben 1-1 db sárga és piros húsú paprikát. Tegyük őket dobozba, hagyjuk állni pár percig, majd húzzuk le róluk a megégett héjat. Csumázzuk ki őket, kaparjuk ki az ereiket, és pürésítsük 1 dl zöldségalaplével, 2 ek olívaolajjal és egy kevés sóval. Kicsit melegítsük fel. Keverjünk csomómentesre 1 kk keményítőt 1 ek hideg vízben, majd adjuk a püréhez, és forraljuk még egy percig.
Keverjünk 6 ek olívaolajhoz 2 ek balzsamecetet, és ízlés szerint sót, borsot. Forgassuk össze az öntetet 16 dkg vegyes, kis darabokra vágott salátával. Kínáljuk a paprikamártással meglocsolt nudli mellé.
Fotó: Tucsek Tünde
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.