A tésztához a porcukrot alaposan összekeverjük a vaníliás cukorral, a tojással, a sóval, az olvasztott vajjal és a langyos tejjel, majd a kenyérsütőgép üstjébe öntjük. Rákanalazzuk a lisztet, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Dagasztórprogramon vagy kézzel megdagasztjuk a tésztát, majd egy kilisztezett kelesztőtálba tesszük, és langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a búzadarát, a mazsolát, és szintén összekeverjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbáverjük, majd óvatosan a túrós masszáhozkeverjük. Az elkészült tölteléket félretesszük, amíg a megkelt tésztát kinyújtjuk és felvágjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk ki, majd kb. 10x10-es négyzetekrevágjuk fel. Mindegyik közepére 1-1 kanál túrós tölteléket teszünk, és a tészta négy sarkát összefogva, majd megcsavarva megformázzuk a batyukat.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral,és egymás mellé helyezzük az elkészült batyukat.Konyharuhával letakarva 30 perc alatt újrakelesztjük. Mielőtt behelyeznénk a sütőbe, felvert egész tojással lekenjük a batyukat.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt készre sütjük (ha sütés közben nagyon kezdene pirulni a teteje, akkor sütőpapírral letakarjuk).
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, majd óvatosan szétszedjük az esetleg összenőtt batyukat. Ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.