Az élesztőt a 1,5 dl langyos tejjel és 3 dkg cukorral felfuttatom. Amikor felfutott, a többi hozzávalóval (tojások sárgája, élesztő, só, liszt) kelt tésztát gyúrok. Amikor begyúrtam, fél órát kelesztem a tésztát, a kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom. A vajat 15 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral habosra kevertem, és a kinyújtott tésztára egyenletesen rákentem.
Megszórtam a citrom lereszelt héjával elkevert, áttört túróval, majd feltekertem, mint a bejglit. 2 cm-es szeleteket vágtam és étolajjal kikent tepsibe tettem. Hézagosan raktam, így a csigák terülnek, ha szorosan egymás mellé rakjuk, akkor felfelé nőnek.
Mivel rétesről van szó, így én az első változatot választottam, hisz a rétes nem emeletes! Még fél órát kelesztettem, és 170 fokra melegített sütőbe tettem.
Amikor félig megsült, meglocsoltam forró vaníliás tejjel. Visszatettem a sütőbe még 10 percre, majd még a maradékkal meglocsoltam, és készre sütöttem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.