A tésztához, a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citrom héját, a vaníliát és fehéredésig keverjük.
A túrót, először villával összetörjük és hozzákeverjük a habos tojássárgájához, majd apránként hozzászitáljuk a keményítővel elkevert lisztet és felváltva adagolva a tejjel, simára keverjük. Végül hozzákeverjük az olajat is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval és óvatosan, nagy mozdulatokkal, egyenletesen elkezdjük hozzákeverni a masszához. Felhevített serpenyőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
A mártáshoz a ribizlire szórunk két evőkanál cukrot, majd villával összetörjük és egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Az átpasszírozott gyümölcsöt felmelegítjük, majd ízlés szerint adunk még hozzá cukrot és a fűszereket.
Egy kis edényben, egy evőkanál vízzel elkeverünk egy kiskanál keményítőt és ezzel besűrítjük a mártást, hagyjuk felforrni, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kissé hűlni, majd a palacsintákhoz kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.