A húst megmossuk, majd 2 cm-es kockákra vágjuk. A felforrósított olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és kevergetve folytatjuk a pirítást.
Kb. 3 dl alaplét ráöntünk, és sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk a babérlevelet, a leöblített kakukkfüvet és a rozmaringot, a köménymagot, valamint belenyomjuk a fokhagymát. Lefedve kb. 35 percig főzzük. Amint a hús puhulni kezd, hozzákeverjük a lisztet, a pirospaprikát, a maradék alaplét és a bort. A borókabogyóval és a majoránnával fűszerezzük, majd további 20 percig fűzzük. Ha szükséges, teszünk még bele sót.
A pörköltet friss kenyérrel tálaljuk, és apróra vágott hagymát és zöld fűszert szórunk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.