A csülköt felkockázzuk és feltesszük főni. A répát átmossuk, ha túl savanyú, majd azt is feltesszük főni egy másik edénybe. Ha a csülök megfőtt, levesszük a tűzről és leöntjük róla a vizet.
A répához hozzákeverjük a babot, és azzal együtt főzzük, amíg a bab meg nem puhul. Fűszerezzük sóval, borssal, vegetával és babérlevéllel. Ha a bab megfőtt, hozzáadjuk felaprított csülköt.
Enyhe rántást készítünk kb. 2 evőkanál olajból és 3 evőkanál lisztből. Ha a liszt megpirult, hozzáadunk 1 csapott evőkanál pirospaprikát. Egy merőkanál levet kimerünk a levesből, és hozzákeverjük a rántáshoz, majd a kész rántást a leveshez adjuk.
Még egyszer felforraljuk, majd lezárjuk alatta a gázt. Van aki kenyérrel eszi, van aki magában.
Megjegyzés
Tökéletes választás egy kellemes ebédhez. Ismerjétek meg ezt az egyedi, laktató levest! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.