A zöldbabfőzelék elkészítéséhez a zöldbabot feltesszük főni, nem kell rá túl sok víz, csak annyi, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a fokhagymát, és a felaprított kaprot, és megsózzuk.
Amikor puha, rántást készítünk. A zsíron világosbarnára pirítjuk a lisztet. Felengedjük egy kevés hideg vízzel, a zöldbabra öntjük, és rögtön utána a tejfölt is beletesszük, majd jól összeforraljuk.
Ekkor kerül bele egy kevés bors és cukor, és ezekkel is összeforraljuk. Miután levettük a tűzről, egy pici ecettel savanyítjuk.
A virslit karikára vágjuk, a zsíron kevergetve, minden oldalon megsütjük, majd a tűzről lehúzva szórunk rá egy kevés pirospaprikát, és elkeverjük. Ez kerül feltétként a főzelékre.
Megjegyzés
Azért kell bele egy kis cukor, mert minden ételbe, amit ecettel savanyítunk, kell egy kevés cukor is, az ízek egyensúlya miatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.