A rizst előfőzzük, majd kézmelegre hűtjük. A darált pulykahúst a zsemlemorzsával, a főtt rizzsel, a fűszerekkel, a lereszelt hagymával és a tojásokkal összedolgozzuk, kisebb gombócokat formálunk belőlük, sütőpapírra sorjázzuk őket.
A megtisztított, felkarikázott répát és a petrezselyemgyökeret, a csíkokra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát egy kevés olívaolajon megpároljuk, megsózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni (jó bőségesen).
Mikor felforrt, hozzáadjuk a zöldbabot, az apróra vágott snidlinget és a lestyánlevelet. Ezt rövid főzés után kiemeljük a fazékból. A levesbe beletesszük a húsgombócokat, és mikor újra felforrt, a gombócok feljönnek a leves tetejére.
Ettől kezdve újabb 5 percig főzzük. A levesléből kiemelünk egy merőkanálnyit, egy külön tálban csomómentesre keverjük a tejföllel, és visszaöntjük a levesbe. Tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.