A zabpelyhet aprítóval, vagy kávédarálóval megőröljük, hogy lisztes állagú legyen.
A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a csili pelyhet, a koriander zöldet, ízlés szerint sót, és a tejet, majd összeturmixoljuk. Ezután hozzákeverjük a zabpehelylisztet, majd legalább egy fél órát állni hagyjuk, hogy felszívja a nedvességet. (Egy sűrűbb masszát kell kapni.)
Egy teflonos palacsintasütőt megspriccelünk olajjal, majd a masszából kisebb halmokat belekanalazunk, és kicsit elsimítsuk a kanállal, hogy vékonyabb legyen. Ezután kisebb lángon, szép lassan megsütjük mindkét oldalát. Tálaláskor a lepénykéket ízlés szerint natúr joghurttal, vagy tejföllel kínáljuk.
Kissé eltér a hagyományos palacsintától, de érdemes elkészíteni, mert nagyon finom. Mivel laktózmentes tejjel készült, így a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.