A cukkinit meghámozzuk és sajtreszelőn lereszeljük a fokhagymával együtt.
Egy kevés sóval, borssal, ételízesítővel és a frissen felaprított zöldfűszerekkel ízesítjük. Ezután egy kevés olívaoljon megdinszteljük.
Ha kihűlt, megszórjuk szerecsendióval, majd a mustárral, a majonézzel és a tejföllel ízesítjük.
Ízlés szerint botmixerrel pürésíthetjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, pitával vagy pirítóssal kínáljuk.
Megjegyzés
Ennek egy kicsit hígabb változata remekül passzol grillezett csirke-, illetve pulykamellfiléhez, tepsis krumplihoz, valamint grillezett zöldségekhez, akár hidegen (kevés tejföl + több kefir), akár melegen (mindent a dinsztelés során adunk hozzá, ilyenkor érdemes főzőtejszínt használni). A receptet Ilovericotta küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.