A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és vajjal kikenünk egy fedeles öntöttvasedényt.
Egy nagy keverőtálban összeforgatjuk az átszitált finom lisztet a teljes kiőrlésű liszttel, a szódabikarbónával, a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a zöldfűszert és az összezúzott vagy présen átnyomott fokhagymát, majd összekeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük az írót, a tojást és az olvasztott vajat. A nedves hozzávalókat a száraz alapanyagokhoz adjuk, és fakanállal összeforgatjuk. (Nem kell gyúrni vagy dagasztani.)
Az így kapott lágy és ragadós tésztát lisztezett deszkára tesszük és cipóvá formázzuk. A tetejét megszórjuk liszttel és késsel kereszt alakban bevágjuk kb. 1/2 cm mélyen.
A cipót a kikent edénybe tesszük, és a fedővel letakarva sütjük 20 percig. Ezután fedő nélkül aranybarnára sütjük további 15-17 perc alatt. Az edényben pihentetjük 10 percig, végül egy vágódeszkán hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Közben a puha vajat robotgép habverőjével kikeverjük 30 másodperc alatt. Hozzáadjuk a mézet, a citromhéjat és a sót, majd közepes fokozaton beledolgozzuk 15 másodperc alatt. Végül a maximumon habosra verjük további 2 perc alatt. A kenyérre kenve fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.