A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomóval megtörjük, kihűtjük. A zöldségeket megtisztítjuk, megfőzzük, apró kockákra vágjuk. A zöldpetrezselymet megvágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát kipréseljük.
Összekeverjük az előkészített zöldségeket, ráütjük a tojásokat, megsózzuk, -borsozzuk, megszórjuk a liszttel, és alaposan összegyúrjuk. (Ha túl híg, akkor adjunk még hozzá lisztet.)
A masszából kanállal adagokat szaggatunk, és prézlis deszkán gombócokká formázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, szalvétára szedjük.
A szószhoz először apróra vágjuk a hagymát, és az olajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsomlével, és 10 percet forraljuk. Ízlés szerint megcukrozzuk, ecetezzük, fűszerezzük, végül beleszórjuk a krumplipelyhet, és további pár percig főzzük. A forró krumplifasírtokkal tálaljuk, de hidegen is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.