A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A megmosott répát és tököt meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és néhány percig pirítjuk. Meghintjük liszttel, egy csipet őrölt paprikával, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és kis lángon főzzük, fedő alatt kb. 25 percig.
A gombóchoz összedolgozzuk a darált csirkét a felvert tojásfehérjével, a cukrozatlan tejszínnel, valamint egy kevés sóval és borssal. A húsmasszából nedves kézzel kb. diónyi gombócokat formázunk. Mindet a leveshez adjuk, és az egészet további 10 percig főzzük.
Közben a tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. A leveshez adjuk, majd megsózzuk az egészet, és egy kevés frissen facsart citromlével ízesítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.