A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rétes háromféle töltelékkel (túrós, meggyes, káposztás) recept
recept
Egyszerű

Rétes háromféle töltelékkel (túrós, meggyes, káposztás)

90 perc
6 adag
Átlagos
2016. 07. 29.

Elkészítés

  1. A túrós töltelékhez a mazsolát legalább fél órára meleg vízbe áztatjuk. A túrót összetörjük egy villával, és összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Ha túl lágy masszát kapunk, búzadarával vagy darált keksszel sűríthetjük. A tölteléket megfelezzük, később csak ez egyik feléhez adjuk majd a mazsolát. Amíg a mazsolák puhulnak, elkészítjük a másik két tölteléket.
  2. A meggyes töltelékhez lecsöpögtetjük a magozott meggyet, egy evőkanályni cukorral átforgatjuk, majd 20 percig állni hagyjuk, utána újra lecsepegtetjük a levét. Amikor leszűrtük a levét, lazán átforgatjuk a darált keksszel és egy csipet sóval.
  3. A káposztás töltelékhez lereszeljük a káposztát, jól besózzuk (kb. 2-3 teáskanálnyi sóval), összeforgatjuk, majd 10-20 percig állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és közepes lángon pirítani kezdjük az olajon vagy zsíron.
  4. Amikor már üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk az előzőleg kinyomkodott, levétől megszabadított káposztát. 1 teáskanályni sót adunk hozzá, és alacsony lángon kevés kevergetés mellett pirítani kezdjük. Ha átforrósodott, és nem enged több levet, kevés vizet öntünk alá, és lefedve, alacsony lángon, legalább 30 percig pároljuk.
  5. Ha teljesen átpuhult, levesszük a fedelét, meghintjük 2 ek nyírfa-, barna vagy sima cukorral, ízlés szerint megbosozzuk, így pároljuk tovább még pár percig. Amikor a cukor karamellizálódott, levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.
  6. A megpuhult mazsolákat lecsepegtetjük, és a fél adag túrós masszához keverjük a rummal vagy rumaromával együtt.
  7. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük egy sütőpapírral. A réteslapokat kivesszük a hűtőből (csak a legvégén, különben könnyebben töredezik, és nehéz lesz vele dolgozni). Egy réteshez 3-5 réteslapra lesz szükségünk.
  8. Benedvesítünk egy tiszta konyharuhát, és kikészítünk 1 dl olajat. A réteslapokat óvatosan, lassan, egyenként ráfektetjük a kiterített, nedves konyharuhára. Szilikonos vagy más finom ecsettel óvatosan és lassan megkenjünk az első és a második lapot. A harmadik lapra óvatosan szétterítjük a tölteléket (célszerű az ekkor még langyos káposztát a végére hagyni), a szélektől 2-2 cm távolságot hagyva.
  9. A konyharuha segítségével óvatos emelésekkel félkörönként feltekerjük a rétest (vigyázzunk, mert a tészta nagyon könnyen szakad). A széleit aláhajtjuk, és két kézzel óvatosan alányúlva a sütőpapíros tepsire helyezzük. Még háromszor megismételjük ezt a többi töltelékkel: egy túrós, egy túrós-mazsolás, egy meggyes és egy káposztás rétesünk lesz. A kész réteseket óvatosan átkenjünk az étolajjal.
  10. Az előmelegített sütő középső részében, 170-180 fokon, 20-30 perc alatt készre sütjük. Ha szükséges, félidőben újra átkenjük étolajjal vagy kevés vízzel.
Megjegyzés
A légkeverés sütő nem ajánlott, mert anélkül is könnyen kiszáradnak a felső lapok.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Körtés kekszes süti
Recept
Egyszerű

Körtés kekszes süti

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Lusta túrós rétes
Recept
Egyszerű

Lusta túrós rétes

50 perc
|
8 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Túrópötty
Recept
Egyszerű

Túrópötty

15 perc
|
6 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Meggyes sportszelet sütés nélkül
Recept
Egyszerű

Meggyes sportszelet sütés nélkül

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Túros rétes
Recept
Mester

Túros rétes

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Brendon Ármány szerző profilképe

Brendon Ármány

Fehér csokis kekszszelet
Recept
Bonyolult

Fehér csokis kekszszelet

90 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
DUSHA CSENGE szerző profilképe

DUSHA CSENGE

Mazsolás kevert sütemény
Recept
Egyszerű

Mazsolás kevert sütemény

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Rumos-kókuszos kocka
Recept
Egyszerű

Rumos-kókuszos kocka

30 perc
|
10 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Tepertős-túrós rétes
Recept
Bonyolult

Tepertős-túrós rétes

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Csokiszalámi recept
Recept
Bonyolult

Csokiszalámi

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fűszeres almás-túrós lepény  recept
Recept
Bonyolult

Fűszeres almás-túrós lepény

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Házi rétesek: meggyes, almás-mákos, túrós recept
Recept
Mester

Házi rétesek: meggyes, almás-mákos, túrós

85 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Szabó Veronika szerző profilképe

Szabó Veronika

Friss receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.