A ropogósra sült csirkecomb elkészítéséhez a csirkecombokat megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd bedörzsöljük a sóval.
4 ek vajat egy tálkában megolvasztunk, elkeverjük benne a pirospaprikát, a rozmaringot, ízlés szerint a borsot és 2 gerezd zúzott fokhagymát. A páccal bekenjük a csirkecombokat, ami maradt, azt ráöntjük és lefedve minimum 2 órára a hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, belehelyezzük a combokat és mindkét oldalát 5-5 percig pirítjuk, majd kiszedjük.
A krumplit megmossuk, a héját átdörzsöljük, tetszés szerint felvágjuk vagy karikára vagy hasábokra. Az olajat összekeverjük a sóval, borssal, pirospaprikával és a rozmaringgal, ráöntjük a krumplira, és összeforgatjuk.
A csirkecombokat egy tűzálló edénybe helyezzük, meglocsoljuk a vajjal. Közétesszük a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott lila hagymát és a krumplit, és fóliával lefedjük.
180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át pároljuk, majd a fóliát levéve 200 fokon 20 percig pirítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.