Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsoljuk, és megszórjuk a cukorral. Hagyjuk, hogy felfusson, majd egy nagyobb keverőtálba öntjük, és dagasztókaros robotgéppel összedolgozzuk a liszttel, a kefirrel, a felvert tojással és a sóval. Ha már szép ruganyos a tészta, fóliával lefedjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Miután a tészta a hűtőben megkelt, lisztezett munkafelületen golflabda nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra kinyújtjuk. A közepére szórunk a felkockázott sajtból és a vékony csíkokra vágott sonkából, majd félbehajtjuk, és a széleit gondosan összenyomkodjuk.
Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és frissen, melegen kínáljuk.
Megjegyzés
A 2 óra pihentetés a minimum, de a frissen begyúrt tészta akár 4-5 napig is eltartható a hűtőben! Snidlinges tejfölt adhatunk mellé mártogatósnak.
Fotó: Tóth András, Stylist: Filep Kata
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.