A vaddisznó-szűzpecsenyéről eltávolítjuk a fölösleges hártyát, majd megmossuk. Ezt követően besózzuk, az összetört tarkaborssal gazdagon beborítjuk, végül belenyomkodjuk a hús felületébe.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a szűzpecsenyék minden oldalát pár percig pirítjuk, hogy a nedvességet bezárjuk (így nem fog kiszáradni a sütés során). A serpenyőt és a tartalmát félretesszük.
A szűzpecsenyéket kerámia sütőtálba helyezzük, mellészórjuk a fokhagyma gerezdeket, majd alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe helyezzük, 35-40 percre alsó-felső sütési funkción.
Eltávolítjuk a fóliát, a húst meglocsoljuk a saját levével, majd újabb 20 percig sütjük. Ezt követően kivesszük a tálból húst, majd pihenni hagyjuk.
A pecsenyéből kifolyt levet beleöntjük a korábban használt serpenyőbe, és hevíteni kezdjük. Felöntjük a száraz vörösborral, majd miután az alkohol elpárolgott, felolvasztjuk a a vajat a szószban, és besűrítjük vele azt.
A hercegnő burgonyához a krumplit sós vízben megfőzzük, majd alaposan szétnyomkodjuk. Ízlés szerint fűszerezzük az őrölt borssal és szerecsendióval, végül a parmezánt és a tojássárgáját is elkeverjük a burgonyapürében. Habzsákba töltjük, majd a tepsibe terített sütőpapírra nyomjuk a burgonyapogácsákat. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A pihentetett szűzpecsenyét felvágjuk, majd a borsos-vörösboros mártással meglocsoljuk, és hercegnőburgonyával kínáljuk.
Megjegyzés
Nagyon különleges, ízekben gazdag vadétel. Igazi ünnepi fogás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.