A szűzérmét megmossuk,lehártyázzuk, sózzuk és borsozzuk. Kevés forró olajban, serpenyőben pár perc alatt minden oldalát megpirítjuk.
Ezután tálcára tesszük, amire előzőleg kiterítettük a baconszeleteket. A húst fűszerezzük reszelt fokhagymával, kakukkfűvel és apróra vágott újhagymával. A szalonnaszeletekkel körbetekerjük, a tetejére lezárásként 1 szeletet fektetünk. Hőálló, kisebb méretű tepsibe tesszük, amibe előtte sütőpapírt tettünk, meglocsoljuknéhány evőkanál olajjal (abból, amiben kisütöttük a húst).
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük. Ezután megfordítjuk és még 15 percig sütjük.Amikor elkészült, kiemeljükegy lapos tányérra. Pár perc pihentetés után szeletelhető.
A körethez olajban megpirítjuka zöldségeket, majd a megmosott, lecsepegtetett rizst is hozzáadjuk, pár percig kevergetjük, majd forró vízzel (ami majdnem a duplája mennyiség, mint a rizs) felöntjük, lefedjük, és hagyjuk, hogy megpuhuljon. A lángot 1-2 perc után kikapcsoljuk alatta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.