A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és besózzuk. A hagymákat és a szalonnát felcsíkozzuk. A húst rostokkal párhuzamosan 4-5 csíkban mélyen bevagdossuk. Belenyomkodjuk a szalonna- és fokhagymacsíkokat.
Tepsibe tesszük a pulykamellet, meghintjük borssal, mellédobjuk a hagymagerezdeket és a kimaradt szalonnát. Meglocsoljuk az olajjal, aláöntjük a bort, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, saját levével időnként meglocsolva kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. Miután megpuhult, fedő nélkül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A mártáshoz lereszeljük a citrom és a narancsok héját, majd forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük. A levüket kifacsarjuk.
A húst kiemeljük, a pecsenyelét leszűrjük. Egy kisebb lábasban 1 ek. vajon barnára pirítjuk a cukrot, hozzáöntjük a citrom, a narancs és a hús levét, végül a bor felét, és fedő nélkül 10 percig forraljuk.
A maradék borban elkeverjük az étkezési keményítőt, a mártáshoz adjuk, és sűrűsödésig felforraljuk. Ezután beletesszük a citrom- és narancshéjakat, megsózzuk, megborsozzuk, egy csipetnyi fahéjjal megbolondítjuk, és összeforraljuk.
Megjegyzés
Burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.