A langyos tejben elmorzsoljuk a friss élesztőt (vagy elkeverjük a szárított élesztőt), a cukrot, és egy pici lisztet. Hagyjuk pár percig állni, amíg felfut az élesztő.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a hideg, kockára vágott margarint, és jól elmorzsoljuk.
Amikor már nem éreztek benne margarin darabokat, mehet hozzá a többi hozzávaló is, beleértve a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk az egészet.
Kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. Ezt megismételjük kétszer 30 percenként. Tehát összesen minimum 3x hajtogatjuk.
A végén kinyújtjuk, lekenjük tojással, megszórjuk jó bőségesen reszelt sajttal, és kiszaggatjuk tetszőleges nagyságúra.
Szilikonos sütőpapírra sorakoztatjuk a pogácsákat, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.