A tésztához a lisztet, a kakaóport, a cukrot és a sót összemorzsoljuk a vajjal, majd a tojással tésztává gyúrjuk. A vizet apránként adjuk hozzá, ha szükséges. Fóliába csomagolva, hűtőben pihentetjük a tésztánkat kb. fél óráig.
Majd kinyújtjuk a tésztát és kibéleljük vele a kivajazott, kb. 10 cm átmérőjű mini tortaformákat. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, amíg felmelegszik a tésztával bélelt formákat a mélyhűtőben pihentetjük.
Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük a tésztákat – hagyjuk kihűlni.
Az áfonyát a cukorral és a likőrrel egy kis serpenyőben összemelegítjük, de épp csak annyi ideig, hogy a gyümölcsszemek fényesek legyenek, de ne fonnyadjanak meg. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni az áfonyát.
A csokoládékrémhez a csokit gőzfürdőben felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a tejföllel összekeverjük. Az olvasztott csokoládét a tejfölös-tejszínünkhöz keverjük.
A már kihűlt tésztakosárkákra kanalazzuk a csokoládékrémet, tetejükre pedig a fényes áfonyaszemeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.