A száraz hozzávalókat és a vaníliát egy tálban összekeverjük. Hozzáöntjük a kókuszzsírt és a vizet. Figyeljünk rá, mennyi vizet vesz fel - a tészta legyen lágy, de ne folyós. Lágy mozdulattal összedolgozzuk a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel, és ne hagyd sokáig állni.
Hozzákeverjük az áfonyát, majd a tésztát a muffin formákba adagoljuk. (Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.)
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük.
Ma reggel az online jógaórát a férjem tartotta. Amíg ő veletek gyakorolt online, én reggelit készítettem neki :) Álltam a konyhában és gondolkodtam, mit készítsek.. Valamit, ami gyorsan elkészül, egészséges és finom... majd a hűtőben megláttam egy doboz áfonyát... és eldőlt :) Áfonyás muffin... Persze az, hogy egészséges-e egy muffin, azon múlik, hogy a készítő mit tesz bele, de én mindig csupa egészséges alapanyagot használok :) Az áfonya és a zabpehely szerintem jó párosítás és a vaníliával igazán különleges ízélményt nyújt. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.