A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit vékonyan kikenjük vajjal.
A töltelékhez a mandulát, a cukrot, a sót, a tojást és az olvasztott vajat kézi mixer habverőjével krémesre keverjük. A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és kigöngyölés nélkül hagyjuk szoba-hőmérsékletűre melegedni.
Egy tálba hideg vizet töltünk, és belefacsarjuk a citrom levét. A megmosott almákat félbevágjuk, majd a magház eltávolítása után hosszában kb. 2 mm vastagra szeleteljük vagy gyaluljuk, és azonnal a citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljanak meg. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és mikrózható tálban 600 watton melegítjük 2-3 percig.
A leveles tésztát a papírral együtt kigöngyöljük, csomagonként 6-6 db hosszú csíkra vágjuk, és a közepüket hosszanti irányban megkenjük a mandulakrémmel. Ezután elrendezzük rajtuk az almaszeleteket úgy, hogy az ívelt héjas részük sziromszerűen túllógjon kissé a tésztán. A csíkok alsó felét finoman az almára nyomkodjuk, majd a tésztát óvatosan feltekerjük.
Az almarózsákat a muffintepsibe ültetjük, és az előmelegített sütő középső részében pirosra sütjük kb. 40 perc alatt. Szükség esetén az utolsó 10 percben alufóliával letakarjuk. Végül hűlni hagyjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.