Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, és rászórjuk a kétféle, megtisztított, vékonyan felcsíkozott káposztát. Meghintjük az őrölt római köménnyel, továbbá némi sóval és borssal. Felöntjük kevés vízzel, és közepes lángon puhára főzzük. Közben folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
Amikor a káposzták már majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felkockázott almákat az aszalt gyümölcsökkel együtt, és készre főzzük úgy, hogy elforraljuk az összes folyadékot. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni. Ha szükséges, szűrőn lecsepegtetjük.
A leveles tésztát kitekerjük, és sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük. Egyenletesen meghintjük a zsemlemorzsával, majd hosszában a közepére halmozzuk a káposztás keveréket. Ezután az egyik hosszanti oldalánál fogva feltekerjük a tésztát.
A rétes tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és készre sütjük a 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt. Ha kihűlt, felszeletelve, néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.