A joghurthabhoz hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat, és hagyjuk megduzzadni. Felmelegítünk 2 ek tejszínt, hozzáadjuk a kissé kinyomkodott zselatint, kevergetve megolvasztjuk benne, majd a mézzel és a joghurttal együtt óvatosan a maradék kemény habbá vert tejszínbe forgatjuk a keveréket. A hűtőbe tesszük 30 percre.
Elvegyítjük a lisztet az élesztővel, a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, a zsírt, továbbá 1 dl jeges vizet, és alaposan összegyúrjuk. A hűtőbe tesszük 60 percre. Azután lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és piteformába helyezzük. Megkenjük az áfonyalekvárral.
Összekeverjük a meghámozott, kicsumázott, apróra vágott almát az áfonyával, a keményítővel, a nádcukorral és a fahéjjal, majd elosztjuk a tésztán. Megkenjük a felhabosított tojássárgájával, és meghintjük a cukorral. A hűtőbe tesszük 60 percre.
A 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. A joghurthabot habzsákba kanalazzuk, és rózsákat nyomunk belőle a süteményre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.