Az almás-mazsolás csigatorta elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy csipet cukorral. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
Közben az almákat megpucoljuk és kimagozzuk, majd kb. 1x1 cm-es darabokra vágjuk
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastag téglalap alakú formára nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megszórjuk az almakockákkal és a mazsolával. Az egészet vékonyan meghintjük fahéjjal, és akácmézet csorgatunk a gyümölcsökkel megpakolt tészta tetejére.
A tésztát óvatosan feltekerjük és kb. 3 cm széles szeleteket vágunk a töltött tekercsből. Egy kivajazott, 26 cm-es sütőformába szorosan egymás mellé helyezzük a levágott szeleteket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.