Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, majd felkockázzuk. 1 dl vízzel, 1-2 teáskanál fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szegfűszeggel és a nyírfacukorral puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Egy másik serpenyőben szárazon megpirítjuk a diót és félretesszük. Ha kihűlt, ledörzsöljük róla a héját, és kisebb-nagyobb darabokra törjük.
Felforrósítjuk a vajat, belemorzsoljuk a teasüteményt, és megpirítjuk, majd megszórjuk a fahéjjal.
A hideg tejszínt a habfixálóval, 2 evőkanál folyékony édesítővel és a vaníliával habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a mascarponéval. Elfelezzük a krémet. Az egyik felébe belekeverünk pörkölt diót.
Poharakba rétegezzük: alulra kerül kevés diós krém, ráhalmozunk a párolt almából, a vaníliás krémből, végül pedig a tetejére szórjuk a fahéjas pirított kekszmorzsát. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.