A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliával ízesítjük és 3-4 perc alatt vízgőz fölött újból kemény habbá verjük, felgőzöljük.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett és apróra vágott ananászt, lazán összekeverjük, lehűtjük.
A boglyához a cukrot 1 ek vízzel közepes lángon aranysárgára vagy borostyánszínűre karamellizáljuk.
Amikor a kivánt színt elérte, a citromlét és a forró vízet nagyon óvatosan, több részletben hozzáadjuk. A cukrot feloldjuk, hogy sűrűn folyó legyen, majd kanál vagy villa segítségével, egy sütőpapír felett szálakat húzunk, gyors mozdulatokkal.
Tálalhatjuk tálkában, tányéron, üvegpohárban, kehelyben stb. A lehűtött habot külön ananászdarabokkal, cukorboglyával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.