- Megmossuk és megszárítjuk a húst és a zöldségeket. Az aszalt paradicsomot fél centis csíkokra vágjuk, a petrezselymet és az oregánót felaprítjuk. Hosszában egy-egy zsebet vágunk a csirkemellekbe. (Ha véletlenül elvágjuk, tűzzük meg egy fogvájóval!)
- A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és hideg, sós vízben feltesszünk főni.
- A csirkemellet megtöltjük aszalt paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. A bacon szeleteket enyhén sréhen elhelyezzük, egymástól baconszeletnyi távolságra, majd rárakjuk a csirkemelelt, és feltekerjük.
- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és mindkét oldalát megpirítjuk, majd sütőbe rakjuk, és kb. 20-25 percig sütjük.
- Ha megfőtt a krumpli (forrástól számított kb. 10 perc), leszűrjük. Felmelegítjük a tejet szoba hőmérsékletűre, és ráöntjük a krumplira. Hozzáadjuk a pestot és a vajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Krumplinyomóval - ha az nincs, akkor egy villával - összenyomkodjuk, amíg megfelelő krémes állagú nem lesz.
- Tálaláskor a csirkemelleket 4 részbe vágjuk, így szépen el tudjuk rendezni a tányéron.
Jó étvágyat!
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)