Lábasba tesszük az aszalt szilvát, hozzáadunk 1 csipet sót, 6 dl vizet, beledobjuk a fahéjrudat a szegfűszegekkel együtt, és felforraljuk.
Ezután kiszedünk a levesből 8 db szilvát, és durvára vágjuk azokat. További 10 percig forraljuk a levest, majd a fahéjrúd és a szegfűszegek eltávolítása után hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejszínt.
Ismét felforraljuk, végül lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük.
A durvára vágott aszalt szilvával megszórva tálaljuk. Ízlés szerint meglocsolhatjuk egy kevés tejföllel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.