A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is, és tovább verjük, robotgép segítségével. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A szilvalekvárt elkeverjük a mascarponéval. A tejszínt (vagy hulalát ) kemény habbá verjük, majd a feldarabolt aszalt szilvával együtt a szilvás krémhez forgatjuk. A krém 3/4-ét rákenjük a mákos piskóta lapra. Feltekerjük - aki bátortalanabb, használjon konyharuhát a feltekeréshez - de szerintem nincs rá szükség. A maradék krémmel megkenjük meg a tekercset, és ízlés szerint feldíszítjük. Mielőtt tálalnánk érdemes pár órára hűtőbe tenni,.
Megjegyzés
A recept saját elgondolás alapján született meg, nem kevés olasz "fűszerezéssel". Glutén-, tej-, hozzáadott cukortól mentesen!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.