A lilahagymát apró kockára vágjuk. A paradicsomnak kikaparjuk a magját, és a húsát kockára vágjuk. A koriander levelét szintén felaprítjuk.
Az avokádót felvágjuk és a húsát kiszedjük, majd egy tálban villával összetörjük. (Lehet darabosabb, nem túl pépes.) Ezután az avokádóhoz adjuk a felaprított lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a koriandert és a chilipaprikát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd a lime levével és a majonézzel alaposan elkeverjük. Hűtőben pihentetjük kb. 1 órát.
Tálalhatjuk tálkában, de vissza is tölthetjük az avokádó héjába (ha sikerült szépen eltávolítani).
Tortilla chipsszel nagyon finom, de pirítóssal is fogyasztható, vagy szendvicskrémként is használhatjuk.
Megjegyzés
Isteni mexikói mártogatós étel, az avokádó csodás krémességet kölcsönöz neki, a koriander éd a limepedig nyárias, friss zamatúvá varázsolja!
A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.