Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összeszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat, és elkezdjük összedolgozni, majd annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A tejfölt ízesítjük sóval, borssal és a fűszerekkel. Ha a tészta megkelt, kétfelé osztjuk, kb. fél cm-es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a tejföllel, eloszlatjuk rajta a felkockázott bacont, a lecsepegtetett ananászt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, és háromszög alakú szeletekre vágjuk.
A hajtoványokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egy fakanál nyelével a közepükbe mélyedést nyomunk, majd lekenjük a tojássárga és a tej keverékével, és megszórjuk tetszés szerinti magokkal. Kb. 20 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.