A palacsintatésztához egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk kissé kihűlni. A lisztet egy tálba szitáljuk. A tojásokat a tejjel, a tejszínnel és a cukorral egy kézi habverővel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet – vigyázva arra, hogy a tészta ne csomósodjon. Ez után keverjük bele a folyékony vajat a tésztába, és pihentessük 30 percig.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a tejszínnel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A banánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a túrókeverékhez adjuk.
A tésztát átkeverjük. Egy kis olajat felforrósítunk egy palacsintasütőben, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, és a serpenyő aljában egyenletesen eloszlatjuk, és aranysárgára sütjük a palacsinta mindkét oldalát. A megmaradt tésztából még 5-6 palacsintát sütünk,ezeket töltésig melegen tartjuk.
A palacsinták egyik felét megkenjük a túrós-banános töltelékkel, ráborítjuk a másik felét, majd háromszögletűre hajtjuk. Csokoládéreszelékkel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.